Bitcoin

DAiM onthult eerste Bitcoin-gerichte 401(k) Plan in de VS

DAiM zal nauw samenwerken met de bedrijven als hun adviseur om hen te helpen een 401(k) plan te maken met een Bitcoin-toewijzing tot 10%.

Digital Asset Investment Management alias DAiM heeft aangekondigd dat het het eerste Bitcoin-gerichte 401(k) plan in de Verenigde Staten heeft gelanceerd. Het bedrijf, dat er trots op is de eerste geregistreerde beleggingsadviseur voor Bitcoin en Digital Assets te zijn, merkte op dat de nieuwe diensten volledig in overeenstemming zijn met de Employee Retirement Income Security Act (ERISA).

„DAiM fungeert als planfiduciair en is verantwoordelijk voor het selecteren, beheren, monitoren en benchmarken van het beleggingsaanbod“, aldus het bedrijf in het persbericht.

In de Raad van Bestuur

Volgens Adam Pokornicky, COO van DAiM, is er sinds de oprichting van het bedrijf twee jaar geleden een enorme vraag naar een op bitcoin gericht 401(k) plan in het hele land. Traditioneel heeft het 401(k) pensioenplan de werknemers geen gediversifieerde investeringsmogelijkheden geboden. Als gevolg daarvan liggen de rendementen vast en is de geest te wijten aan de dollar in snel tempo aan het depreciëren omdat de Fed de markt overspoelt met nieuwe dollarbiljetten om de coronaviruscrisis te compenseren.

Pokornicky merkte op dat Bitcoin zonder enige twijfel heeft aangetoond dat het bestand is tegen de druk van de markt en dus een goede waardevastheid heeft.

Het bedrijf lanceerde met name zijn eerste door de werkgever gesponsorde 401(k) plan in oktober 2019 om de levensvatbaarheid van de markt te testen. Voortaan heeft DAiM ervoor gekozen om het testprogramma in de hele Verenigde Staten te schalen met Bitcoin in het middelpunt.

„We zijn er trots op een leider te zijn in gereguleerde Investment Management diensten voor Bitcoin en zijn verheugd om onze fiduciaire capaciteit te lenen om op deze manier toegang tot Bitcoin in 401(k) plannen mogelijk te maken,“ stelt Pokornicky in het persbericht.

DAiM 401(k) Bitcoin-plan

Blijkbaar zal DAiM nauw samenwerken met de bedrijven als hun adviseur om hen te helpen een 401(k) plan te maken met een Bitcoin-toewijzing tot 10%. Met name de toegewezen Bitcoins zullen door Gemini Trust in koelcelbewaring worden gehouden.

Daarom zorgen ze ervoor dat het geld van de klanten veilig is voor de zeer risicovolle crypto-markt en, wat nog belangrijker is, dat het toegankelijk is als dat nodig is. Met name de DAiM merkt op dat als een werknemer het bedrijf verlaat en toegang moet krijgen tot de opgeslagen Bitcoins, deze direct aan hem of haar zullen worden verstrekt. Bovendien is de koelopslag gemakkelijk toegankelijk als de klanten meer Bitcoins willen toewijzen in hun 401(k) plan.

Met name DAiM heeft opgemerkt dat geïnteresseerde klanten die tegen volgend jaar een op Bitcoin gericht 401(k) plan moeten hebben, de plannen medio december 2020 moeten hebben geregeld.

Dit is een enorme doorbraak voor zowel Bitcoin als de crypto-industrie in het algemeen. Het is een duidelijke indicatie dat de regelgevende instanties Bitcoin hebben geaccepteerd en de crypto-industrie is er nog steeds en zou het voorgoed moeten omarmen.

Related Posts