Bitcoin i 2021: Se fremad

2020 var et tumultår for kryptorummet – men hvad rummer det kommende år for Bitcoin og den bredere verden af ​​krypto? Vi spurgte eksperterne.

Kort om

  • Crypto-armaturer inklusive Changpeng Zhao og Sergey Nazarov delte deres synspunkter om det kommende år.
  • Forudsigelser inkluderer Bitcoins pris, der stiger til $ 100.000 og derover, og DeFi giver landbrug mere udbredt.
  • Centralbankens digitale valutaer er også på kortene, hvor nogle forudsiger, at regeringer vil forsøge at forbyde Bitcoin.

Ingen kunne have forudset, hvad 2020 havde i vente. Verden har ikke stået over for en pandemi som coronavirus i den bedste del af et århundrede, og dets økonomi har heller ikke styrtet så hårdt siden 1930’erne.

For kryptokurver var det også et hidtil uset år, hvor prisen på Bitcoin steg, da de globale markeder genvandt, og dens blokbelønning halveredes, mens den decentrale finansieringsindustri (DeFi) steg.

En skræmmende opgave at forudsige, hvad der kan ligge foran os i 2021. COVID-vacciner kan forhindre spredning af coronavirus, og den globale økonomi kan komme tilbage. Men ligeledes kunne økonomier kollapse; statens pengeudskrivning stopper ikke snart, og øre kan falde når som helst.

Det er nogens gætte, hvordan det vil påvirke Bitcoin og det bredere kryptorum. Men det er alligevel værd at prøve – trods alt er advaret underarmt. Så Decrypt spurgte branchens ledere fra en liste, der var så forskelligartet som Binance CEO Changpeng „CZ“ Zhao og Chainlink medstifter Sergey Nazarov, hvad der vil ske næste år i kryptos land.

Sagde Zhao: „Mellem betalinger, institutionelle investeringer, kvantitativ lempelse og de langsigtede økonomiske virkninger af COVID er det meget svært at forudsige, hvilken der vil være den“ hotteste ting „næste år. Hvis du spurgte mig i 2016, ville jeg ikke ‚ t har sagt ICO’er. Hvis du spurgte mig i 2019, ville jeg ikke have sagt stablecoin trading (DeFi). “

Men her er branchens bedste gæt.

Bitcoins pris vil stige

Dette er en vanskelig. Hvilke kryptoledere ville villigt foreslå, at Bitcoin, livsnerven i deres karriere og udbyderen af ​​deres daglige brød, ville gå ned?

Men flere krypto-administrerende direktører har grund til at tro, at antallet stiger næste år. Philippe Bekhazi, administrerende direktør for digital valuta clearinghouse Stablehouse, mener, at det er „meget muligt“, at Bitcoin vil afslutte året mellem $ 50.000 – $ 100.000, „i betragtning af mængden af ​​interesse på institutionelt og virksomhedsniveau.“

Johannes Schweifer, administrerende direktør for CoreLedger, forudsiger, at prisen på Bitcoin sandsynligvis vil overstige $ 100.000 næste år. ”Bitcoin har vist, at det kan vokse mere end det på en kortere tidsperiode end et år, så det er mere end muligt,” sagde han.

Og James Anderson, administrerende direktør for RioDeFi, sagde, at Bitcoin vil fortsætte sit opadgående momentum, „hvilket gør investorernes stemning endnu mere bullish i begyndelsen af ​​2021.“ Han mener, at prisen på ETH også vil stige, men vil være mere ustabil „på grund af de risici, der er forbundet med lanceringen af ​​Ethereum 2.0“, den længe ventede opgradering til Ethereum blockchain.

Administrerende direktør, grundlægger og formand for det amerikanske mineselskab Canaan, Nangeng „NG“ Zhang, fortalte Decrypt, at den voksende hashkraft i november „indikerer et bullish momentum.“ Han mener, at denne seneste rally „ser ud til at blive opretholdt i retning af 2021.“ Hans bevis? Bitcoin minedrift vanskeligheder er steget omkring 9%. „Historisk set har vi set, at stigende sværhedsgrader har markeret starten på Bitcoins tyrecyklusser,“ sagde han.

Institutionelle investorer køber ind i crypto og DeFi

I år købte masser af højt profilerede investorer i krypto. I anden halvdel af 2020 købte det amerikanske forretningsunderretningsfirma Microstrategy $ 500 millioner i Bitcoin, Mexicos næstrigste mand, Ricardo Salinas Pliego, investerede 10% af sin likvide portefølje i Bitcoin, og MassMutual købte 100 millioner dollars i Bitcoin.

Antonio Velasquez, kommunikationschef hos Hermez Network, sagde, at statens pengetryk vil få institutionelle investorer til at tildele stykker af deres porteføljer til Bitcoin og Ethereum. „Ingen ved, hvor priserne vil være, men vi kan gætte på, at den konstante fiat-valutadebatering vil føre de fleste kryptoer til alle tider,“ sagde han.

“Hvis tyremarkedet helt frigøres i 2021, ser vi sandsynligvis en lighed med ICO-manien fra 2017, når store penge slutter sig til festen og køber noget med ordet“ DeFi „på.“

Sergey Nazarov, medstifter af Chainlink, er enig. ”Jeg forventer, at den globale økonomis forværrede fundamentale forhold og den hurtigt stigende inflation, der er resultatet af ukontrolleret pengetrykning, vil føre til endnu mere vedtagelse af både Bitcoin og forskellige kryptoassets,” sagde han.

Denne „massive vedtagelse af kryptoassets som et format til at bevare ens rigdom“ vil skabe et fordelagtigt miljø for decentraliserede finansieringsprotokoller (DeFi), sagde han, da de tilbyder høje afkast på krypto.

DeFi-renteopdræt vil skabe et attraktivt alternativ til det globale finansielle systems høje inflation og lave udbytter, tilføjede Nazarov. Oprindeligt foreslog han, at det vil blive brugt af „yngre generationer, der er fortrolige med kryptoassets“, før det ruller ud til den bredere befolkning gennem eksisterende mobilapps og pengeadministratorer. Selv lokale banker kunne komme ind på handlingen, foreslog Nazarov.

DeFi vil mutere

Decentraliseret finansiering, eller DeFi, sprængte op fra en $ 1 milliard industri til en, der oversteg $ 15 milliarder i år. Investorer stablet på, da protokollerne, for det meste Ethereum-baserede decentrale børser (DEXer), syntetiske aktiver og udlånsprotokoller, begyndte at tilbyde lukrative loyalitets-kryptokurver. Men hvordan vil DeFi ændre sig i 2021?

Lucas Huang, vækstchef hos Tokenlon, tror, ​​at DEX’er vil vokse næste år. „Uniswap vil forblive det mest populære, sagde Huang, da det giver let adgangsbrikker med en lille markedsværdi og“ har det populære mærke. “

Men Huang kan ikke fortælle, hvad der vil ske med andre DEX’er, da hver fokuserer på forskellige typer aktiver, såsom syntetiske tokens, der følger Bitcoins pris eller prisen på Tesla-aktien. Huang mener, at konkurrencen næste år vil producere populære og brugervenlige DEXer.

Huang mener også, at populære DeFi-applikationer vil lancere lag to skaleringsløsninger – protokoller, der sidder oven på en blockchain, generelt Ethereum, for at undgå flaskehalse forårsaget af blockchains grænser. Synthetix, Aave og Uniswap er blandt dem, der allerede har annonceret lag 2-planer for 2021. ”Det er dog helt uklart, hvilke der vil dominere, da alle lag 2 foretager forskellige afvejninger,” sagde Huang.

Huang mener, at Polkadot kunne tage af sted, da det har faldskærme, en separat blockchain, der linker til den vigtigste Polkadot blockchain – svarende til Eth 2.0s skår og funktionelt ligner lag 2-løsninger. Men det tiltrækker ikke seriøs udviklerbrug i 2021, mener han. ”Mulighederne for at bygge videre på disse er stadig høje. Ægte vedtagelse af applikationer, der er bygget på andre kæder end Ethereum, må sandsynligvis vente til efter 2021, ”sagde han.

Kevin Chou, administrerende direktør og medstifter af Rally, mener, at sociale tokens vil tage fart. „Vi vil sandsynligvis se mere almindelig crypto-adoption, især blandt indholdsskabere, kunstnere og esports-teams for at engagere og tjene penge på deres fanebaser,“ sagde han.

”Skabere søger især måder til at blive mere uafhængige af centraliserede sociale medieplatforme – og kunstnere, både etablerede og nye, ser ud til at modregne touringtab, der sandsynligvis vil dvæle i 2021.” Hans forventning? „Flere sociale token-lanceringer, men vi vil se masser af fællesskabseksperimenter som videochats, tokeniserede møder og mere.“

Muneeb Ali, medstifter af Blockstack, mener, at DeFi vil drage mod Bitcoin, da det er den største mønt ved markedsværdi. ”Forskellige projekter finder allerede måder til at bringe mere DeFi-funktionalitet til netværket med Wrapped BTC,“ sagde han. „Jeg forventer, at udviklere vil øge innovationen omkring Bitcoin og opdage nye måder at indbygge oven på den.“

DeFi og CeFi (Centralized Finance) konvergerer

Zhao, Binance’s administrerende direktør, mener, at udlånsprotokoller og afkastaggregeringsplatforme, „især til handel med stablecoin“, er kommet for at blive. ”DEX’er er også velegnede til notering af små og mindre modne mønter, hvilket giver en god valideringsgrund for større CEX’er,” sagde han; CEX henviser til centraliserede børser, såsom Binance, Coinbase og Kraken.

”Jeg tror, ​​vi vil se mere konvergens på produkttilbudene på CeFi-fronten. Men grundlæggende er DeFi og CeFi målrettet mod forskellige brugere. Jeg håber begge vil hjælpe med at vokse branchen, ”sagde han.

CZ mener, at låsning på fiat-betalingssystemer vil udvikle decentrale betalingsskinner. Binance gjorde det gennem Binance Card, og PayPal placerede Bitcoin lige ved siden af ​​fiat, sagde han. ”Jeg tror, ​​det er enormt positivt for branchen og noget, vi vil se fortsat vækst inden for de næste 12 måneder,” sagde han.

Joel Edgerton, COO fra BitFlyer, mener, at CeFi vil skifte fra Asien til USA, da Kina forhindrer kryptokurver i at konkurrere med sin CBDC, og USA knækker ned på ikke-licenserede børser. ”Institutionelle penge vinder markedsandele, og de foretrækker bestemt regulerede CeFi-børser. Dette vil fremskynde flytningen til USA, ”sagde han.

Med CeFi ude af billedet vil Asien fortsætte med at dominere DeFi, sagde han. Men han tror, ​​at de næste store kryptovirksomheder vil være „HyFi“ eller hybridfinansiering – virksomheder, der kan finde ud af, hvordan DeFi får innovationer til regulerede markeder. “

Stablecoins vil starte … men ikke som du måske tror

Johannes Schweifer, administrerende direktør for CoreLedger, tror, ​​at vi vil se lanceringen af ​​den første statsstøttede digitale valuta i 2021, selvom „enhver statsudstedt kryptokurrency ikke vil være noget som Bitcoin.“ Det vil blive centraliseret, involvere navngivne konti, og regeringer kan overvåge og gribe det, mener han, ligesom Kinas centralbanks digitale valuta, DCEP, som i øjeblikket bliver styret.

Schweifer mener, at stater vil gøre en større indsats for at forbyde Bitcoin end tidligere, da de ønsker at bruge blockchain til at prikke deres egne valutaer. „Realistisk set ser jeg dog ikke dette som værende eksigibelt,“ sagde han. Hans krypto nytårs resolution? „At holde sig væk fra offentlige udstedte kryptokurver.“

CZ mener, at grænseoverskridende betalinger med stablecoins vil fortsætte med at stige næste år. ”Det er meget lettere og billigere at foretage grænseoverskridende betalinger ved hjælp af stablecoins eller med en hvilken som helst kryptokurrency end traditionelle metoder,” sagde han. „Jeg tror, ​​dette vil være en drivkraft for stablecoin-adoption i 2021.“

Lior Messika, grundlægger af Eden Block, en VC-blockchain-fond, har tre nytårsbeslutninger. Spis flere grøntsager, lyt til udviklere, og vær mere selektive. ”Investorer skal huske, at mens kagen bliver større, bliver spillet kun mere konkurrencedygtigt herfra,” sagde han.