Bitcoin

Bitcoin Hashrate ramper till 130 Exahash mitt i nästa generations brist på gruvor

Regionala rapporter från Kina har betonat att ett antal stora kinesiska ASIC-tillverkare av gruvutrustning har sålt ut ur sin nästa generations modellbestånd. Det krympande utbudet av högpresterande maskiner kan bero på bristen på 7 nm och 8 nm chips från TSMC och Samsung.

Bitcoin Era gruvarbetare har svårt att få tag på nästa generations applikationsspecifika ASIC-gruvutrustningar efter att ett antal företag har sålt ut. Halvledargoliater som Samsung och TSMC har kämpat för att hålla jämna steg med efterfrågan som utlöstes av Covid-19-utbrottet.

Den 10 september redogjorde finanskolumnisten Vincent He för att gruvtillverkare som Canaan, Whatsminer och Ebang ”har sålt ut de flesta av sina lager i år.”

Dessutom betonar rapporten att Bitmain fortfarande har ledarskapsfrågor och förseningar i leveransen.

Ryktet säger att Innosilicon kanske släpper nästa generations ASIC-gruvdrift i slutet av 2020 som utnyttjar Samsungs 8nm-chip. Vincent He säger att svårigheterna just nu anstränger nästa generations gruvutrustning, härrör från bristen på halvledare med 7 nm och 8 nm.

Ett forskningspapper som täcker marknaden för halvledarproduktionsutrustning konstaterar att coronaviruspandemin fick industrin att se exponentiell tillväxt, eftersom det fanns „ökad efterfrågan på halvledare i olika applikationer.“ Dessutom har halvledarindustrin sett en övergång från traditionella skivproducenter till de som skapar Kerfless skivor .

Bitcoin hashrate den 12 september 2020

Under tiden har Bitcoin ( BTC ) nätverkets hashrate varit betydligt högre än vanligt, eftersom det sju dagars genomsnittet berörde 131 exahash per sekund (EH / s) denna vecka.

Några av de bästa maskinerna som ser mest vinster idag inkluderar Bitmains Antminer S19 Pro, Microbts Whatsminer M30S ++, Innosilicons T3 + och Canaan’s Avalonminer 1166 Pro. Dessa kraftfulla ASIC-maskiner utnyttjar halvledare mellan 10 nm och 7 nm.

Rapporten från Kina noterar också att Microbt och Bitmain har sålt en stor del av sitt lager till gruvverksamhet utomlands. News.Bitcoin.com har täckt ett antal offentliggjorda försäljningar som åberopats av Marathon Patent Group, Hut8 och Riot Blockchain.

Vincent Han betonar med nästa generations ASIC-brist, att äldre maskiner får ett nytt liv genom att säljas på sekundära marknader.

„Den begagnade marknaden för gruvmaskiner är mycket aktiv“, avslutar författaren. „Vissa stora gruvarbetare [väljer] att sälja den tidigare generationen begagnade gruvmaskiner, som M20S och T17, [och] vinner mycket vinster.“

Related Posts